Міста, де люблять жити мільярдери — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Міста, де люблять жити мільярдери

Нерухомість
2796
Середній статок мільярдера становить $2,97 млрд, і в кожної такої людини є чотири розкішні будинки і понад $580 млн на рахунках у банках. Загальний капітал 2170 мільярдерів у всьому світі сягає $6,3 трлн, і це вдвічі більше, ніж п’ять років тому. Жити і відпочивати люди, які заробили такі статки, воліють в суворо визначених місцях.
Європа лідирує з великим відривом, що в цілому не дивно. Цей регіон вибирають як багатії, яким гроші дісталися в спадок, а їх близько 20%, так і ті, хто “зробив себе сам”, частка таких мільярдерів становить 60%.
Лондон
Столиця Великобританії є найбільш популярним містом серед людей, чий капітал обчислюється мільярдами доларів. 67 мільярдерів живуть саме тут.
Селяться багатії в так званому “платиновому трикутнику”, який включає в себе райони Mayfair, Knightsbridge і Belgravia. Leafy St John’s Woods і Regent’s Park також користуються попитом.
Ті, хто купує нерухомість в Mayfair, витрачають у середньому $36,1 млн на ці цілі. Аналогічний об’єкт в St John’s Wood або Regent’s Park буде коштувати вже близько $37 млн.
І витрати на утримання таких будинків також вражають уяву. Кожен рік доведеться платити по $400 тис. на оплату комунальних послуг, страховки і зарплату обслузі.
Якщо хтось і купує нерухомість в іншому районі, то в будь-якому випадку менше $10 млн вона не стоїть.
Популярність Лондона зумовлена необхідністю жити в тому місці, яке має вирішальне значення для їхнього бізнесу. Крім цього, проживання в “платиновому трикутнику” дозволяє увійти в особливий “клуб мільярдерів”, тобто нерухомість тут – це необхідний статус.
У стандартному будинку мільярдера в Лондоні є шість спалень. У 96% будинків є сад, в 39% – басейн, ще в 43% вдалося розмістити кінотеатр.
Париж
Столиця Франції може похвалитися 25-ма мільярдерами.
Найцікавіше, що, судячи з усього, найбагатші люди в світі живуть саме в Парижі. Їх середній капітал становить близько $7 млрд, і це незважаючи на високі податки для багатих.
Одним з найбільш знаменитих районів, де вважають за краще селитися мільярдери, є Вілла Монморансі на заході міста. Сюди звичайні громадяни взагалі не мають доступу, якщо у них немає відповідного запрошення, але можна подивитися на будинки багатіїв здалеку.
Найдешевший будинок обійдеться в кругленьку суму. Стати власником нерухомості можна приблизно за $20 млн, хоча можна взяти будинок в оренду, це буде коштувати близько $5,5 тис. на місяць.
Тут же спостерігається найвища щільність мільярдерів в Парижі.
Женева
У Женеві зараз проживають всього 18 надбагатих людей.
Швейцарія традиційно приваблювала мільярдерів. За різними даними, тут зосереджено близько 1,1% світового приватного капіталу, хоча населення складає всього 0,001% від загального населення планети.
Але якщо раніше велику роль грала хороша репутація, пов’язана з управлінням активами і можливістю отримати особливий податковий режим, то останні скандали з фактичним скасуванням банківської таємниці відлякали потенційних інвесторів.
Найпрестижнішим районом вважається селище Колоні, де традиційно селяться найбагатші люди.
Вартість одного об’єкта тут може розрізнятися, але щоб купити будинок в такому селищі, потрібно не менше $15 млн, а максимальна вартість його перевищує $50 млн.
Де відпочивають мільярдери
Мільярдерам також потрібна нерухомість, для того щоб з комфортом можна було вибратися на пляжний відпочинок.
Найбільш популярними напрямками при купівлі будинків для відпочинку є французька Рів’єра, Тель-Авів і Тоскана.
Такий розподіл невипадковий. 86% мільярдерів перебувають у шлюбі, в сім’ях 2 дитини і більше, тому поїздки на море необхідні, а їхати далеко від місць ведення бізнесу небажано.
За матеріалами:
Вєсті Економіка
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас