Лафа закінчилася: у Росії будуть підвищувати пенсійний вік — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Лафа закінчилася: у Росії будуть підвищувати пенсійний вік

Світ
6026
У Росії необхідно підвищити пенсійний вік, щоб збалансувати пенсійну систему і знизити навантаження на бюджет, заявив міністр фінансів Антон Сілуанов.
“Без прийняття рішень щодо пенсійного віку ми не пройдемо з таким рівнем пенсійної системи, не вийдемо ми на самодостатність пенсійної системи”, – зазначив Сілуанов.
Вік виходу на пенсію для чоловіків становить 60 років, для жінок – 55 років. Питання про можливе підвищення пенсійного віку обговорюють давно, поборником ідеї виступав колишній міністр фінансів Олексій Кудрін. Президент Володимир Путін, прем’єр-міністр Дмитро Медведєв і міністр праці Максим Топілін неодноразово заявляли, що таке підвищення недоцільне.
Голова Мінекономрозвитку Олексій Улюкаєв в січні заявив про необхідність обговорення питання про пенсійний вік і пояснив, що не вважає це питання визначальним для балансування пенсійної системи. На його думку, пенсійний вік – це формальність, оскільки громадяни мають можливість продовжувати роботу і після виходу на пенсію.
Перший віце-прем’єр Ігор Шувалов заявив у лютому, що уряд не відмовляється від обговорення питання про пенсійний вік, проте поки що не має наміру змінювати раніше прийняті в рамках пенсійної реформи рішення.
За матеріалами:
Вєсті Економіка
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас