Крем, гель, дезодорант і електронні карти для призовників: у Росії стартує весняний призов — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Крем, гель, дезодорант і електронні карти для призовників: у Росії стартує весняний призов

Світ
1019
У російській армії з 1 квітня починається весняний призов на військову службу. Цього року лави Збройних сил РФ поповнять 154 000 осіб, оголосив напередодні міністр оборони Сергій Шойгу. У військовому відомстві також повідомили, що в ході весняної кампанії не будуть призиватися жителі Криму і Севастополя, а для жителів з ​​кавказьких регіонів ніяких обмежень не буде, передає РИА “Новости”.
Весняний призов 2014 року буде відрізнятися низкою нововведень: кожен військовослужбовець отримає персональну електронну карту з біометричними даними, а також комплект засобів особистої гігієни, до якого входить крем для рук і гель для душу.
Крім того, з цієї весни буде змінено порядок вручення повісток, повідомляє газета “Комсомольская правда”. Тепер призовники повинні будуть самі прибути до військкомату для отримання повістки – протягом двох тижнів з початку призову. Якщо призовник не має можливості зробити це, він зобов’язаний надати призовної комісії офіційний документ з поясненням причини. Відносно новобранців, які проігнорують вимогу, можуть порушити адміністративну або кримінальну справу.
Міністр оборони РФ Сергій Шойгу в понеділок на селекторній нараді в черговий раз підтвердив, що зміни терміну служби за призовом не передбачається. Він зазначив, що в найближчій перспективі кількість призовників буде зменшуватися, їх замінять контрактниками. На сьогодні налічується більше 230 тисяч військовослужбовців за контрактом. До 2021 Міноборони планує набрати більше 500 тисяч військовослужбовців-контрактників.
Кримчан призиватимуть з 2015 року, а з Кавказу зняли квоти
Як стало відомо, призов 2014 року не пошириться на жителів Криму і Севастополя, які увійшли за підсумками референдуму до складу РФ в березні 2014 року. Шойгу пояснив, що призивати кримчан почнуть тільки з 2015 року. Міністр припустив, що служити вони будуть на Кримському півострові до кінця 2016 року, а надалі на всій території Росії.
Начальник Головного організаційно-мобілізаційного управління Генштабу ЗС РФ Василь Тонкошкур на нараді запевнив, що жодних обмежень для призовників з Північного Кавказу в ході весняного призову не буде. До недавнього часу на призов з кавказьких республік були введені квоти, передає РИА “Новости”.
“Ще однією особливістю стане централізоване забезпечення військовослужбовців засобами особистої гігієни. Кожному військовослужбовцю ще у військкоматі буде виданий шампунь, гель для душу, зубна паста, зубна щітка, гель для гоління, дезодорант, крем для рук, верстат бритвений, рушник”, – сказав Тонкошкур.
Електронні карти і медогляд за новими правилами
Призовникам видадуть електронні карти, повідомив Сергій Шойгу. “Для всіх призовників будуть оформлені персональні електронні карти, що містять біографічні дані, медичні показники, відомості про професійну підготовку”, – сказав міністр. Він пояснив, що це дозволить спростити систему призначення на військові посади, а також після звільнення в запас буде легше вести військовий облік громадян.
Крім того, відповідно до нового положення про військово-лікарську експертизу, яка набрала чинності з 1 січня цього року, перед призовом молоді люди будуть проходити медичне обстеження в значно більшому обсязі, ніж раніше, повідомляє ИТАР-ТАСС. А інваліди 1 і 2 групи зможуть пройти медобстеження заочно, надавши відповідні документи.
Як зазначив начальник Головного організаційно-мобілізаційного управління генерал-лейтенант Василь Тонкошкур, військове відомство приділятиме пильну увагу відбору призовників. Порівняно з минулими роками стан здоров’я призовників трохи покращився, але все іще близько 30% молодого поповнення вибраковуються. В основному у молодих людей виявляють захворювання кістково-м’язової системи, психологічні розлади, а також хвороби органів травлення.
За даними Управління прес-служби і інформації Міноборони РФ, із загального числа призовників цієї весни до військ планується направити 49,7 тис. фахівців (32,5% від загального числа призовників). У тому числі 46,8 тис. молодих людей пройшли підготовку за військово-обліковими спеціальностями в організаціях, школах, клубах та установах ДОСААФ Росії.
Нинішня призовна кампанія, як і попередня, пройде під пильним громадським контролем. Буде продовжена практика супроводу призовних команд представниками громадських організацій від будинку до військової частини, зазначили в Міноборони. Батькам також нададуть можливість бути присутнім на збірних пунктах під час відправки їх синів в армію і супроводжувати їх до місця служби за наявності місць у транспорті.
За матеріалами:
NEWSru.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас