Дорога ціна Криму: зростання ВВП Росії в 2014 р. сповільниться до 0,6% — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Дорога ціна Криму: зростання ВВП Росії в 2014 р. сповільниться до 0,6%

Світ
695
У 2014 р. в Росії наближається зниження темпів зростання економіки до 0,6% за негативним сценарієм або до 1,2% за позитивним. У 2015 р. в країні, навпаки, очікується поступове підвищення темпів зростання економіки до 2,2%. Про це йдеться в доповіді міжнародного рейтингового агентства Standard and Poor’s (S&P).
Позитивний сценарій передбачає, що криза буде йти на спад. “Наш базовий сценарій передбачає стійке зниження гостроти кризи і стримування напруженості у вирішенні спірних питань. За цим сценарієм, ми очікуємо помірного зниження темпів зростання російської економіки – до 1,2% в 2014 р. В 2015 р. ВВП Росії виросте до 2,2%”, – йдеться в доповіді S&P. Аналітики агентства очікують, що курс рубля цього року стабілізується на поточному рівні. Відтік капіталу скоротиться до більш помірних значень, а інфляційний тиск знизиться.
У доповіді розглядається і негативний сценарій розвитку подій. Він передбачає зростання геополітичної напруженості протягом 2014р. “Рубль ослабне до долара в II кварталі ще на 10%, ЦБ підвищить ключову ставку і наростить інтервенції. Відтік капіталу збільшиться”, – відзначають аналітики S&P. Зростання ВВП Росії за цим сценарієм у 2014р. становитиме 0,6%.
Основними чинниками погіршення економічного стану Росії стали конфлікт з Україною і посилення геополітичної напруженості. ЄС і США можуть ввести нові санкції. Але вони не будуть включати масштабні обмеження на торговельні або фінансові операції, повідомляється в доповіді. Третій, ще більш негативний сценарій, припускає значні перебої в поставках нафти і газу. Вони можуть відбутися на тлі застосування більш жорстких фінансових санкцій проти Росії. Цей сценарій малоймовірний, вважають автори доповіді.
У лютому 2014р. заступник голови Мінекономрозвитку Андрій Клепач говорив про зростання ВВП. За його словами, воно становитиме в 2014р. близько 2% або менше. Зростання ВВП Росії в 2013р. становило 1,3%.
За матеріалами:
РБК
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас