General Motors відкликає більш ніж 1,5 млн автомобілів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

General Motors відкликає більш ніж 1,5 млн автомобілів

Фондовий ринок
299
Американський автовиробник General Motors оголосив про відкликання з ринку США та інших країн більш ніж 1,5 млн машин. Як повідомили представники компанії, фахівцям належить усунути несправність електропідсилювача рульового управління.
Відкликання торкнеться автомобілів Chevrolet Malibu, Chevrolet Malibu Maxx, Chevrolet HHR, Pontiaс G6, Saturn Ion і Saturn Aura, вироблених в 2004-2010 роках. Близько 1,3 млн дефектних автомобілів були продані в США, ще 200 тисяч – на ринках інших країнах.
Концерн оголосив про відкликання своєї продукції на тлі зростання претензій до нього з боку американської влади. У лютому та березні GM відкликав по всьому світу через дефект в системі запалювання 2,6 млн легкових машин, випущених з 2003 по 2011 рік. Неполадка призводила до вимикання двигуна під час руху, що викликало збій в гальмівній системі і вимикання пристроїв безпеки. Цей дефект міг стати причиною загибелі 13 осіб.
Корпорація визнала, що знала про дану проблему ще в 2001 році, хоча за правилами мала повідомити про неї протягом п’яти днів після виявлення. Національне управління США з безпеки руху на шосейних дорогах почало розслідування, яке загрожує концерну великим штрафом. У Конгресі відбудуться слухання, присвячені недавнім масовим відкликанням автомобілів. Очікується виступ недавно призначеної генеральним директором концерну Мері Барри.
У загальній складності через різні проблеми GM відкликав з лютого цього року 6,26 млн автомобілів. Компанія повідомила, що витратить близько 750 млн доларів на усунення виявлених дефектів.
За матеріалами:
ІТАР-ТАСС
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас