Порошенко: позиція про те, що Україна повинна бути федеративною - неприпустима — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Порошенко: позиція про те, що Україна повинна бути федеративною - неприпустима

Казна та Політика
5854
Петро Порошенко заявляє, що Україна була, є і буде унітарною державою. Так він прокоментував заяви Міністра закордонних справ Російської Федерації Сергія Лаврова про необхідність переходу до федеративного устрою України. Про це УНН повідомили в прес-службі політика.
“Нам не потрібні поради з боку, в питаннях державного устрою ми обійдемося без Москви, Брюсселя чи Вашингтона”, – заявив Петро Порошенко.
Він додав, що Україна сама визначатиме зміст своєї Конституції, адже це внутрішнє питання суверенної незалежної держави. За його словами, Петра Порошенка, щоб це здійснити, Україна потребує сильної влади. На виборах 25 травня українці повинні продемонструвати єдність, переконливу перемогу і після цього почати ефективний діалог з усім світом.
Що стосується відносин з Російською Федерацією, то за словами Петра Порошенка, Україна повинна відновити дипломатичний діалог з Росією.
“Ми не можемо відчувати себе в безпеці поки не знайдемо спосіб встановлення діалогу з Росією. Рана від агресії ще не зажила і швидко не пройде”, – додав політик. У той же час, за словами, Петра Порошенка, сьогодні було б безвідповідальним не запропонувати кроки щодо виходу з ситуації, що склалася. Тому крок перший – деоккупація і демілітаризація Криму. Крок другий – Росія повинна прийняти європейський вектор розвитку України.
“З усіх інших питань ми готові вести діалог. Але позиція щодо того, що Україна повинна бути федеративною – неприпустима” , – заявив Петро Порошенко. Він додав, що буде займатися процесом децентралізації влади і передачею українським регіонам більших повноважень при збереженні соборності та унітарності України.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас