Більше половини регіональних відділень Міндоходів брали участь у податкових махінаціях - шокуюче офіційне зізнання — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Більше половини регіональних відділень Міндоходів брали участь у податкових махінаціях - шокуюче офіційне зізнання

Казна та Політика
1777
Міністерство доходів і зборів України в рамках внутрішнього розслідування встановило, що 16 з 27 його регіональних відділень були залучені в роботі з “податковими ямами”. Про це повідомив перший заступник міністра доходів і зборів Ігор Білоус.
“Сьогодні силами внутрішньої безпеки проводиться внутрішня перевірка. Ми також провели аудит інформаційної мережі та баз даних, з’ясували наявність, скажімо так, “лівого” доступу до інформації, що міститься в них, а також яким чином ця інформація використовувалася. Уже вирахували людину, яка прикривала ці шахрайські схеми… Подібна робота триває також на регіональному рівні, – як виявилося, зі схемами працюють 16 інспекцій”, – сказав він.
Білоус підкреслив, що незабаром буде оголошено про порушення резонансних кримінальних справ стосовно чиновників, “які всі ці роки оперували схемами податкових кредитів та іншими корумпованими методами”.
“Нам відомі як постачальники, так і користувачі послуг оптимізації ПДВ. Це лише питання часу, коли ми зустрінемося з кожним з них для діалогу. Користуючись нагодою, ще раз застерігаю бізнес від мінімізації податків через злочинні схеми: наслідки можуть бути тяжкими”, – додав він.
За словами Білоуса, особливість “податкових ям” полягає в тому, що кожна з них створюється на певний нетривалий термін – від двох до шести місяців. “Це безперервний процес, який триватиме до тих пір, поки послуги цих “ям” будуть користуватися попитом, тобто поки будуть замовники, а це, як правило, всі великі структури, які нічого не бояться і взагалі ніколи не ховалися. Більше того, в цих махінаціях були задіяні багато органів державної влади: НБУ, міліція, тобто люди, які мали контролюючі функції. Зрозумійте, ця вертикаль була настільки вибудувана, що в одному кабінеті нагорі вирішувалися одразу всі питання”, – розповів він.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас