Світовий банк готовий виділити $1 млрд - для лікування банківського сектора України — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Світовий банк готовий виділити $1 млрд - для лікування банківського сектора України

Кредит&Депозит
1255
Світовий банк розробив програму дій з реформування фінансового сектора України, яка передбачає залучення кредитних коштів СБ в розмірі до $1 млрд. Про це повідомив Національний банк, розповідаючи про результати візиту місії СБ в Україні, яка працювала під керівництвом Олександра Панькова 24-28 березня.
На думку НБУ, програма Світового банку дозволить оздоровити і підвищити стійкість банківського сектора України. Вже розпочалася підготовка до проведення досліджень для виявлення ризиків у банківській системі. Також розробляється план реагування на них, у тому числі для системно важливих установ.
В цілому група Світового банку заявила про готовність виділити Україні до $3 млрд: $1 млрд на системні проекти і $1,2 млрд на інноваційні проекти Міжнародного банку реконструкції та розвитку, $400 млн на програми підтримки корпоративного сектора Міжнародною фінансовою корпорацією. Також Світовий банк готовий допомагати консультаціями.
Нагадаємо, минулого тижня також завершила роботу місія Міжнародного валютного фонду. Результатом її роботи стала попередня домовленість про прийняття кредитної програми для України на $14-18 млрд. Остаточне рішення буде прийматися в квітні радою директорів МВФ.
За матеріалами:
lb.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас