Колишнього прем'єр-міністра Ізраїлю визнали винним в отриманні хабарів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Колишнього прем'єр-міністра Ізраїлю визнали винним в отриманні хабарів

Кримінал
198
Суд визнав колишнього прем’єр-міністра Ізраїлю Ехуда Ольмерта винним у корупції у справі будівельної компанії Holyland. Про це 31 березня повідомляє агентство Reuters.
У цій же справі були визнані винними ще 9 обвинувачених, в тому числі колишній радник Ольмерта Шула Закен (Shula Zaken), колишній мер Єрусалиму Урі Луполянський (Uri Lupolianski) та інші, пише The Jerusalem Post. Ще трьох осіб виправдали.
Слідство стверджувало, що під час перебування мером Єрусалиму Ольмерт брав хабарі в обмін на підтримку будівельних проектів. Колишній прем’єр-міністр наполягав на своїй невинності.
Звинувачення у справі Holyland Ольмерту висунули ще в січні 2012 року. Справа цієї будівельної компанії стала одним з найбільших корупційних скандалів в історії Ізраїлю.
Це не перша справа Ольмерта, який через звинувачення в корупції в 2008 році був змушений піти з посади прем’єр-міністра. У вересні 2012 року його засудили до року в’язниці умовно. Суд визнав доведеним, що в 2003-2005 роках, займаючи посаду міністра промисловості, торгівлі та праці, Ольмерт чинив тиск на державний фонд інвестицій, домагаючись субсидій і пільг для знайомих бізнесменів. Тим часом, в 2012 році за звинуваченнями у хабарництві колишнього прем’єр-міністра виправдали.
За матеріалами:
МIА Рейтер
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас