Світові фондові ринки недооцінюють геополітичні ризики - Goldman Sachs — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Світові фондові ринки недооцінюють геополітичні ризики - Goldman Sachs

Фондовий ринок
641
Динаміка глобального фондового ринку показує, що ринки недооцінюють ризики, пов’язані з політичними конфліктами в світі, вважає президент Goldman Sachs Group Inc. Гері Кон.
“Останні 6-12 місяців ринки з якоїсь причини ігнорують численні геополітичні ризики, – заявив Г. Кон в інтерв’ю канадській телекомпанії CBC. – Росія, Крим, Україна – це не перший конфлікт, який несе в собі серйозні геополітичні ризики, що трапилися за останній рік або близько того”​​.
Г. Кон зазначив, що конфлікт між Китаєм і Японією, а також серйозне зростання напруженості на Близькому Сході не змогли зупинити підйом світового фондового ринку в останні 12 місяців.
Інвесторам, у розпорядженні яких є величезні обсяги вільних грошових коштів, необхідно їх вкладати, що запобігає спад на ринках, каже Г. Кон.
“Кожного разу, коли на ринку активізуються продажу активів, приходять нові інвестори, тому значної зміни цін не відбувається, – цитує Г. Кона агентство Bloomberg. – Інвестори говорять про те, що їм потрібно змушувати гроші працювати. Таку ситуацію ми, ймовірно, будемо спостерігати протягом тривалого часу. Я не можу тримати вільні кошти просто так, оскільки це не приносить прибутку банку”.
На думку експерта, справедливо оцінений на сьогодні лише американський фондовий ринок, враховуючи низькі відсоткові ставки і ймовірність підвищення дохідності держоблігацій.
Фондовий індекс Standard & Poor’s за останні 12 місяців додав 18%.
“У багатьох відносинах інвестиції у світові фондові ринки сьогодні здаються найменш ризикованою можливістю для вкладення вільних коштів, – заявив Г. Кон. – Будь-яка з альтернатив може бути піддана потенційним негативним наслідкам, і, оцінюючи всі альтернативи відносно один одного, ми приходимо до сценарію, відповідно до якого фондовий ринок пропонує найкращі можливості”.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас