У Китаї заарештували "короля корупції" - у нього вилучено $14,5 млрд. — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Китаї заарештували "короля корупції" - у нього вилучено $14,5 млрд.

Кримінал
3954
У КНР заарештували, можливо, найбільшого в історії корупціонера – екс-міністра громадської безпеки Чжоу Юнкана, у якого виявлено грошей і цінностей на $14,5 млрд.
За даними Reuters, серед арештованого майна рахунки в банках на 37 млрд юанів, китайські та закордонні облігації ще на 51 млрд, близько 300 вілл та апартаментів, більш ніж 60 авто, антикваріат та сучасні твори мистецтва, срібло, золото, елітний алкоголь. У рамках розслідування допитано більше 300 родичів, політичних союзників і протеже Юнкана.
Ще кілька місяців тому Юнкан вважався одним з найвпливовіших політиків Китаю: він не тільки очолював міністерство громадської безпеки, але і входив до найбільш впливового політичного органу Китаю – Постійного комітету Політбюро ЦК Компартії. Тепер його прозвали «королем корупції».
Корупційні злочини Юнкана тягнуть на смертну кару. Але це не найсерйозніше звинувачення на адресу колишнього чиновника. Він іще підозрюється в організації замаху на главу КНР Сі Цзіньпіна, що абсолютно не афішується місцевими ЗМІ. Як вважають на Заході, не виключено, що Юнкан і не був страшним корупціонером, а переслідують його за підготовку замаху на Цзіньпіна в період вибору нового глави Китаю. Про підготовлюваний замах за допомогою вибухового пристрою, або шляхом отруєння розповів консулу США колишній голова поліції провінції Чунцина Ван Ліцзюнь, сподіваючись отримати за це політпритулок. Притулок він не отримав і був заарештований своєю владою, але віце-президент США Джо Байден попередив фаворита на крісло глави КНР Сі Цзіньпіна.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас