Росія спростить видачу російських віз — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Росія спростить видачу російських віз

Світ
1302
Уряд Росії вніс на розгляд до Держдуми законопроект про спрощення процедури видачі віз іноземцям. Відповідне розпорядження глави уряду Дмитра Медведєва розміщено на сайті кабінету міністрів.
Уряд пропонує скоротити кількість документів, необхідних для отримання туристичної візи в Росію. Крім того, термін дії таких віз збільшиться з 30 днів до півроку. Законопроект також передбачає пом’якшення візового режиму для іноземців, що їдуть до Росії для розвитку культурних, науково-технічних, суспільно-політичних і спортивних зв’язків.
Законопроект також передбачає «створення максимально комфортних умов для в’їзду в Росію іноземних громадян, які відвідують країну з діловими цілями». Крім того, уряд готовий ввести значні візові послаблення щодо громадян держав, які підуть на аналогічні поступки по відношенню до росіян.
Запропоновані законопроектом заходи поширюються на громадян будь-яких держав. Раніше Росія вела переговори про спрощення візового режиму з США і Євросоюзом. У 2012 році відповідний договір був підписаний з США. Крім того, з 2011 року почав реалізовуватися план переходу до безвізового режиму з Євросоюзом.
Останнім часом відносини Москви з Вашингтоном і Брюсселем загострилися на тлі приєднання Криму до Росії. США і Євросоюз ввели візові санкції щодо росіян, яких вважають причетними до події. Москва у відповідь заборонила в’їзд до Росії декільком американським і європейським чиновникам. При цьому сторони підкреслювали, що на звичайних громадян санкції поширюватися не будуть.
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас