Росія готова розпочати "газову війну" проти України як у 2009 році - міністр енергетики — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Росія готова розпочати "газову війну" проти України як у 2009 році - міністр енергетики

Енергетика
3382
Російська Федерація може зірвати транзит газу через територію України.
Про це сказано в листі міністра енергетики та вугільної промисловості Юрія Продана до комісара Європейського Союзу з питань енергетики Гюнтера Еттінгера. Його текст опублікувала прес-служба Міністерства енергетики та вугільної промисловості.
“Ми повинні констатувати, що часу для організації постачання природного газу з країн ЄС в Україну залишилося дуже небагато. Якщо ми не зможемо швидко вирішити цю проблему, можна спрогнозувати повторення “газової війни”, що мала місце в 2009 році по такому ж сценарію і з такими ж наслідками, включаючи навіть повне припинення поставок газу з боку Російської Федерації у західному напрямку”, – наголошується в листі.
На думку Продана, головним інструментом подолання загрози зменшення, припинення поставок газу в Україну Росією або підвищення цін на нього, є організація поставок природного газу з території Євросоюзу, зокрема з Польщі, Угорщини та Словаччини в Україну.
У зв’язку з цим український міністр запропонував в найближчі два-три дні сформувати цільову групу високого рівня для запобігання кризи і, в разі необхідності, відповідного реагування. Основним завданням такої цільової групи має бути забезпечення якнайшвидшої організації фізичних поставок природного газу через територію Словаччини в Україну.
За матеріалами:
gazeta.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас