Путін натякнув, що Visa і MasterCard можуть втратити позиції в Росі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Путін натякнув, що Visa і MasterCard можуть втратити позиції в Росі

Фінтех і Картки
3688
Президент Росії Володимир Путін натякнув, що американські платіжні системи Visa і MasterCard можуть втратити позиції на російському ринку через обмеження, які вони наклали на банк “Росія” і його дочірні структури у зв’язку з санкціями США.
“Дуже шкода, що деякі компанії прийняли рішення про відомі обмеження. Я думаю, що це призведе просто до втрат певних сегментів ринку для них, і ринку дуже вигідного. Ну, це не наше рішення, ми повинні захищати свої інтереси, і ми будемо це робити”, – заявив глава держави на зустрічі з членами Ради Федерації.
Президент не назвав конкретні компанії, проте раніше Visa і MasterCard без будь-яких повідомлень перестали надавати послуги з проведення платіжних операцій банку “Росія”, СМП банку та низки інших кредитних організацій у зв’язку з введенням санкції Заходу щодо їх акціонерів, що на думку США наближені до Кремля, а тому відповідальні за події навколо Криму.
За словами Путіна, на сьогодні ЦБ РФ разом з урядом активно працює над питанням створення національної платіжної системи. Він нагадав, що в Китаї та Японії такі системи спочатку були створені як розраховані на внутрішній ринок, а зараз японська платіжна система використовується майже в 200 країнах.
“Чому нам цього не робити? Обов’язково потрібно робити, і ми будемо це робити”, – підкреслив Путін.
Напередодні міністр фінансів Росії Антон Сілуанов заявив, що Росія не збирається відмовлятися від міжнародних платіжних систем Visa і MasterCard, оскільки національна платіжна система не буде працювати за кордоном.
“Ми вважаємо, що поки немає серйозних підстав говорити про те, що ми повинні відмовлятися від діючих платіжних систем – Visa і MasterCard. Але паралельно починаємо більше уваги приділяти власній розрахунковій системі”, – заявив міністр.
За матеріалами:
РБК
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас