Росію чекає фінансовий крах - Die Welt — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Росію чекає фінансовий крах - Die Welt

Світ
4618
За оцінкою Міжнародного банку реконструкції та розвитку, кримська криза дорого коштує Росії. Економісти пророкують витік капіталу в розмірі $150 млрд, високу інфляцію і глибокий спад економіки. Про це пише німецьке видання Die Welt 27 березня.
За оцінками економістів, Росії буде складно подолати наслідки кримської кризи. Зокрема, на РФ очікують витік капіталу, спад економічних показників і висока інфляція. Навіть у випадку деескалації конфлікту в Криму інвестори можуть відвести капіталовкладення з РФ цього року на суму до $85 млрд, вважає експерт Міжнародного банку реконструкції та розвитку з Росії Біргіт Хансл.
У разі подальшого нагнітання конфлікту ця сума може зрости до $150 млрд. За інформацією міністерства фінансів РФ, в першому кварталі 2014 року інвестори вивели близько $70 млрд. Видання наводить прогноз МБРР, за яким валовий національний продукт цього року може скоротитися до 1,8%. “Ми виходимо з того, що політичний ризик залишається високий”, – вважають експерти банку.
“Якщо конфлікт України і Росії призведе до подальшої ескалації, ненадійність економіки може зрости через санкції з Заходу», – кажуть експерти.
За матеріалами:
Корреспондент.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас