Понад 70% росіян хочуть бути обманутими ЗМІ - опитування — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Понад 70% росіян хочуть бути обманутими ЗМІ - опитування

Світ
1235
Більшість росіян вважають, що в інтересах держави допустимо замовчувати або спотворювати інформацію в ЗМІ.
Про це свідчать результати опитування фонду «Громадська думка».
Так, опитавши 1500 респондентів в 43 суб’єктах РФ, соціологи з’ясували, що 72% жителів країни спокійно ставляться до цензури в ЗМІ. Вони впевнені, що є такі суспільно важливі проблеми, при висвітленні яких допустимо замовчувати інформацію.
При цьому за останній рік майже в два рази (до 54%) зросла кількість тих, хто вважає нормальним спотворення інформації в державних інтересах. Найчастіше такої точки зору дотримуються люди старшого покоління (79%). Водночас про спотворення інформації в основному заявляють молоді люди (чверть опитаних).
На думку двох третин респондентів, російські засоби масової інформації висвітлюють поточні події в країні в цілому об’єктивно. Протилежної думки дотримуються 23%, а 17% не змогли відповісти.
62 відсотки зізналися, що більше довіряють державним ЗМІ, ніж недержавним (16 відсотків). Кожен п’ятий не зміг відповісти.
Також повідомляється, що про останні новини переважна більшість росіян дізнається завдяки центральному телебаченню (88%). Решта користуються для цих цілей Інтернетом (41%), місцевим телебаченням (28%), центральними газетами (17%), центральним радіо (13%), місцевими газетами (10%) або радіо (5%).
За матеріалами:
Коментарі
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас