МВС просить для Нацгвардії 5 літаків, 10 вертольотів, 99 БТР та майже 600 одиниць іншої техніки — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

МВС просить для Нацгвардії 5 літаків, 10 вертольотів, 99 БТР та майже 600 одиниць іншої техніки

Казна та Політика
1497
Міністерство внутрішніх справ звернулося до Адміністрації президента з проханням забезпечити Національну гвардію України військовою, авіаційною і автомобільною технікою. Про це йдеться в листах міністра внутрішніх справ Арсена Авакова до Адміністрації президента.
Зокрема, виходячи із звернень, з метою комплектування 10 військових частин Нацгвардії, пропонується вирішити питання щодо передачі з підприємств Держконцерну “Укроборонпром” 99 бронетранспортерів.
Також міністр просить передати Нацгвардії 4 літаків АН-32 “Б” держпідприємства “Антонов”. Крім цього, Аваков пропонує повернути з оренди 10 вертольотів МІ-8МТВ, які зараз знаходяться в користуванні у ПАТ “Авіакомпанії “Українські вертольоти”. У Державної прикордонної служби пропонується взяти 1 літак АН-72.
Аваков також пропонує взяти у Мінздоров’я 70 автомобілів швидкої медичної допомоги, забезпечити Нацгвардію 20 легковими автомобілями і вирішити питання щодо передачі з Міноборони військової техніки в кількості 568 одиниць (вантажні автомобілі, бронетранспортери, польові кухні).
В одному із листів Аваков також просить “забезпечити особовий склад черевиками з високими берцями у кількості 20 тисяч пар”.
Нагадаємо, 13 березня Верховна Рада створила Національну гвардію України.
Згідно з прийнятим законом, безпосереднє військове керівництво Національною гвардією України здійснює командувач Національною гвардією, який одночасно є начальником головного органу військового управління Національної гвардії України.
Командувач Національної гвардії України призначається рішенням Верховної Ради за поданням президента.
За матеріалами:
Українська правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас