Інфляція в Росії становитиме в 2014 р. 5-6% — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Інфляція в Росії становитиме в 2014 р. 5-6%

Світ
198
Банк Росії розраховує, що інфляція в РФ в 2014 р. вкладеться у 5-6%. Про це голова ЦБ РФ Ельвіра Набіулліна повідомила на форумі Московської біржі, відзначивши необхідність підтримувати макроекономічну стабільність за будь-яких умов.
Вона нагадала, що орієнтир з інфляції на поточний рік становить 5% з можливістю відхилення на 1,5 відсоткового пункту в той чи інший бік залежно від виникнення непередбачених чинників. Деякі з цих факторів, за її словами, вже реалізувалися, але Банк Росії розраховує вкластися в діапазон 5-6%.
Голова ЦБ також підкреслила, що в середньостроковій перспективі мегарегулятор розраховує добитися зниження інфляції в Росії до 4%, що сприятливо позначиться на інвестиційній привабливості країни.
У свою чергу голова Мінекономрозвитку Олексій Улюкаєв вважає, що в середині 2014 р. інфляція рік до року може становити 7%, але потім знизиться.
“У нас інфляція зростає. Ми вважаємо, що до середини року вона вийде за 7% рік до року. Потім вона піде на спадний тренд. Досить імовірно, що вона все-таки буде (за підсумками року. – Прим. РБК) дещо більша, ніж 5%”, – сказав міністр.
Напередодні Світовий банк знизив прогнози темпів економічного зростання Росії. На думку експертів банку, ВВП країни зросте в 2014р. лише на 1,1%, а інфляція трохи перевищить верхню межу цільового діапазону, встановленого Банком Росії на 2014р. (4-5%).
У середині березня 2014р. рада директорів Банку Росії, пославшись на збереження “значних інфляційних ризиків”, залишила ключову ставку на рівні 7% річних і оголосила про те, що в найближчі місяці вона знижуватися не буде.
“У лютому – на початку березня 2014р. річний темп приросту споживчих цін збільшився. За оцінкою, 11 березня 2014р. він становив 6,4%. Прискорення інфляції було обумовлено динамікою цін на окремі продовольчі товари, зокрема на плодоовочеву та молочну продукцію. В зв’язку з тим, що спостерігалося ослаблення рубля, зниження темпів зростання споживчих цін до середини 2014р. малоймовірне. За цих умов можливе підвищення інфляційних очікувань, що надасть додатковий тиск на ціни”, – наголошується в повідомленні ЦБ.
За матеріалами:
РБК
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас