Південна Корея візьме в оренду 60 винищувачів Fighting Falcon — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Південна Корея візьме в оренду 60 винищувачів Fighting Falcon

Світ
355
Командування ВПС Південної Кореї має намір взяти в лізинг до 60 винищувачів F-16 Fighting Falcon, повідомляє Defense Aerospace. Таким чином корейські військові мають намір компенсувати дефіцит бойових літаків, викликаний відстрочками в завершенні розробки перспективного американського винищувача F-35 Lightning II і створенням власного KF-X. Орендодавцем можуть виступити ВВС США.
В даний час ВПС Південної Кореї мають 233 винищувачі типів F-4 і F-5, які поступово виводяться з авіаційного парку в міру вичерпання ресурсу. Адекватної заміни цим літакам поки немає. Раніше Південна Корея проводила тендер FX III, в рамках якого планувала придбати 60 нових бойових літаків з початком поставки в грудні 2016 року. Пізніше терміни поставки були зміщені на серпень 2017 року, а потім на 2018 рік.
За підсумками тендера південнокорейські військові вирішили придбати 40 американських винищувачів F-35A з можливістю подальшого збільшення замовлення до 60 одиниць. Попередня домовленість про поставку літаків вже досягнута з американською компанією Lockheed Martin, однак твердий контракт поки не підписаний. Рішення про докупівлю 20 F-35A влада Кореї має намір прийняти не раніше 2023 року.
Розробка корейського винищувача KF-X ведеться з 2001 року. У листопаді минулого року відбулася демонстрація проекту однодвигунової версії літака. Терміни завершення створення KF-X поки невідомі. Корея відносить перспективний винищувач до покоління «4.5»: згідно з проектом, такий літак повинен за своїми можливостями перевершувати винищувачі Rafale і Typhoon, але поступатися американським F-22 Raptor і F-35.
Тим часом, Інститут військового аналізу Південної Кореї (KIDA) оцінює оптимальний розмір парку бойових літаків ВПС країни в 430 одиниць. З урахуванням поступового списання винищувачів F-4 і F-5, а також затримок у поставках F-35 і розробці KF-X, дефіцит винищувачів у складі ВПС Південної Кореї до 2019 року досягне ста одиниць. До цього часу країна спише 160 винищувачів F-4 і F-5.
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас