Один з найбільших банків США виплатить владі $9,5 млрд за іпотечним позовом — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Один з найбільших банків США виплатить владі $9,5 млрд за іпотечним позовом

Фондовий ринок
300
Один з найбільших банків США – Bank of America – виплатить 9,5 млрд доларів американському Федеральному агентству з фінансування житла (ФАФЖ) для врегулювання наявних у нього претензій. Про це йдеться в заяві фінансового інституту.
За словами директора федерального агентства Мелвіна Уотта, ФАФЖ намагається компенсувати збиток, який був нанесений американським платникам податків.
Представники організації-регулятора впевнені, що Bank of America, а також низка інших великих американських банків занижували оцінки ризиків з цінних паперів, які були перед світовою фінансовою кризою продані іпотечним компаніям Fannie Mae і Freddie Mac, що знаходяться на сьогодні під контролем уряду США.
Обидві компанії, інтереси яких представляє ФАФЖ, в результаті купівлі цих іпотечних паперів зазнали значних збитків.
Влада США намагається домогтися від банку відшкодування завданих Fannie Mae і Freddie Mac збитку, а також компенсації тих коштів, які були витрачені американськими платниками податків на їх підтримку в роки кризи.
Угода, про яку було оголошено в середу, 26 березня, має на увазі, зокрема, врегулювання претензій щодо тих випадків, коли шкоди було завдано внаслідок дій компаній Countrywide financial і Merrill Lynch, які були придбані Bank of America відповідно в 2008 і 2009 роках.
За матеріалами:
ІТАР-ТАСС
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас