Міндоходів пропонує підприємцям Криму перереєструвати свій бізнес на материкову частину України — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Міндоходів пропонує підприємцям Криму перереєструвати свій бізнес на материкову частину України

Особисті фінанси
1062
Підприємцям Криму і Севастополя буде запропоновано перереєструвати свій бізнес на територію будь-якої області України чи Києва, що дозволить суб’єктам господарювання платити податки відповідно до законодавства України. Про це йдеться в повідомленні прес-служби Міністерства доходів і зборів України.
За повідомленням, для зміни місцезнаходження або місця проживання юридичні особи та фізичні особи-підприємці, зареєстровані на території Криму або Севастополя, повинні звернутися до державного реєстратора реєстраційної служби України в областях та Києві. Органи доходів і зборів після отримання відомостей з Єдиного державного реєстру про внесені зміни, у свою чергу, ставлять на облік таких платників.
Ті ж платники податків, які здійснюють перереєстрацію, однак не включаються до Єдиного державного реєстру, зобов’язані подати відповідну заяву до органів доходів і зборів обраного регіону, на підставі якого і буде здійснено їх облік.
“Усі суб’єкти господарювання, які вже перебували в стані переходу з податкових інспекцій Криму або Севастополя до податкових інспекцій в областях або Києві, вважаються прийнятими на облік”, – наголошується в повідомленні.
Водночас юрособа або самозайнята особа, яка сплачує податки на території області чи Києва, а єдиний внесок – на території Криму або Севастополя, може подати заяву про взяття її на облік як страхувальника у відповідну податкову інспекцію в області або міста Києва.
“У всіх чотирьох випадках після встановлення на облік платники сплачують податки, збори, єдиний внесок, надають податкові декларації (звіти, розрахунки) та виконують інші обов’язки платників в областях та місті Києві”, – зазначають в Міндоходів.
За даними юридичної фірми “Астерс”, відповідно до Федерального закону, російський податковий режим буде застосовуватися на території Криму з 1 січня 2015 року. До цієї дати буде діяти так зване “законодавство Криму і Севастополя”. Це означає, що фактично до 1 січня 2015 року на території Криму будуть застосовуватися положення Податкового кодексу України.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас