Туристи за два місяці принесли Києву майже два мільйони гривень — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Туристи за два місяці принесли Києву майже два мільйони гривень

Казна та Політика
730
Туристи та гості Києва поповнили місцевий бюджет майже на 1 мільйон 800 тисяч гривень. Фахівці Головного управління Міндоходів в Києві нагадують, що туристичний збір є одним з важливих податків і зборів для наповнення місцевого бюджету, встановлених Податковим кодексом України. Статтею 268 ПКУ встановлено порядок адміністрування даного збору.
Зараз платниками туристичного збору є громадяни України, іноземці, а також особи без громадянства, які перебувають на території адміністративно-територіальної одиниці, на якій діє рішення сільської, селищної, міської ради про встановлення туристичного збору, та отримують послуги з тимчасового проживання із зобов’язанням залишити місце перебування в зазначений термін.
Тобто, мешканці та гості міста, на території якого діє рішення про встановлення туристичного збору, які проживають у готелях, мотелях та інших закладах готельного типу, або ті, які знімають подобово для проживання квартири або будинки і є платниками туристичного збору. Разом з тим, варто зазначити, що відповідно до положень статті 268 ПКУ такий збір утримують і перераховують до бюджету не громадяни безпосередньо, а податкові агенти, які визначені рішенням сільської, селищної або міської ради.
Так, за січень-лютий 2014 року податкові агенти з туристичного збору сплатили до бюджету Києва 1 мільйон 795,7 гривень.
Разом з тим, нагадуємо, що фізична особа – підприємець, яка надає послуги з тимчасового проживання і виступає в якості податкового агента, мусить подавати декларацію з туристичного збору і платити туристичний збір до територіального органу Міндоходів України за місцем реєстрації. Якщо ж така особа надає послуги з тимчасового проживання (ночівлі) не за місцем проживання (реєстрації), то декларування і сплата туристичного збору відбуваються за місцем провадження такої діяльності.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас