Криму потрібно $5 млрд, щоб забезпечувати себе електрикою - екс-міністр — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Криму потрібно $5 млрд, щоб забезпечувати себе електрикою - екс-міністр

Енергетика
2015
Для того, щоб побудувати в Криму електростанції і відповідну інфраструктуру для забезпечення півострова електроенергією, потрібно витратити не менше 5 мільярдів доларів США. Про це на своїй сторінці в Facebook написав колишній міністр економіки Богдан Данилишин.
“Кримський півострів абсолютно залежний від поставок газу й електрики з території України. Всі джерела видобутку електроенергії в Криму, враховуючи сонячні та вітроелектростанції, в 2013 році виробили 16% від обсягу спожитої на Кримському півострові електричної енергії. Електричних мереж, що з’єднують Кримський півострів з Росією через Керченську протоку, не існує”, – написав Б.Данилишин.
За словами економіста, для забезпечення Криму світлом, Росія мала побудувати лінії електропередач в 1800 мегават через Керченську протоку для забезпечення півострова.
“Зона Північного Кавказу в Російській Федерації є електродефіцитною. Створення відповідних генеруючих потужностей на півострові становитиме відповідно не менше 4 мільярдів доларів США, і це без урахування будівництва інфраструктури (газопроводи, повітряні лінії електропередачі тощо), а разом вартість перевищує 5 мільярдів доларів, а ще – це роки роботи”, – зазначив Данилишин.
Нагадаємо, 16 березня кримчани нібито висловилися за приєднання Криму до Росії на так званому референдумі. Пізніше Росія прийняла Крим і Севастополь як нових суб’єктів федерації. Варто відзначити, що світова спільнота не визнала факт приєднання Криму до Російської Федерації.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас