Страхові компанії "Наста", "Статус" і "Аксор" призупинили роботу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Страхові компанії "Наста", "Статус" і "Аксор" призупинили роботу

Фондовий ринок
2922
З початку року в Україні призупинили активну діяльність одразу три не останні страхові компанії – “Наста”, “Статус” і “Аксор”.
У кожної з них на це були свої причини.
Наприклад, власник СК “Наста” Олександр Антонов заявив, що її діяльність заморожена в зв’язку з “високими ризиками і негативними трендами на ринку страхування”. “Статус” постраждав через проблеми Реал Банку, пов’язаного з Сергієм Курченком. Після введення тимчасової адміністрації в банк у страхової компанії завис там великий депозит на мільйони гривень. СК “Аксор” була тісно пов’язана з Астра Банком, і після купівлі банку Миколою Лагуном премії страховика скоротилися в рази.
За даними журналу Insurance TOP, “Наста” і “Статус” входять до топ-40 українських страхових компаній. За дев’ять місяців минулого року вони зібрали відповідно 66 млн і 60 млн грн. “Аксор” за цей період зібрав 22 млн грн, що забезпечило йому 58 місце.
Перспективи компаній досить туманні, вважає генеральний директор асоціації “Страховий бізнес” Людмила Білошицька. На її думку, єдиний гідний вихід із ситуації для них – продаж новим інвесторам.
Нагадаємо, рейтингове агентство Fitch вважає, що страховий ринок України має хороші перспективи для зростання в разі поліпшення добробуту громадян. У 2012 році страхові премії на душу населення в Україні становили лише $68, тоді як на розвинених ринках США і Великобританії цей показник перевищує $4000. Навіть у сусідній Росії страхові внески на людину в три рази більші.
За матеріалами:
Капітал
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас