Якщо Україна не покаже готовність до війни, то війна може розпочатися - відомий експерт — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Якщо Україна не покаже готовність до війни, то війна може розпочатися - відомий експерт

Казна та Політика
10964
Влада України має відкрито заявити, що за певних порушеннь з боку Росії Україна вступає у війну, вважає експерт.
Якщо Україна не демонструватиме свою готовність вести війну з російською агресією, то ця війна може розпочатися, вважає директор Центру досліджень армії, конверсії і роззброєння Валентин Бадрак. Про це він заявив в ефірі Шустер лайф.
Він вважає, що деякі епізоди героїчної поведінки військовослужбовців в Криму – як наприклад, батальйону морської піхоти в Феодосії, корабля Черкаси тощо, демонструють “готовність перейти від пацифізму до справжньої війни”.
Для того, щоб це реалізувати на практиці, в.о. президента і верховному головнокомандувачу слід взяти на себе відповідальність і заявити, що Україна вступає у війну за умови: якщо, наприклад, танк перетинає кордон, або відбудеться “помилкова” висадка десанту та інше. “Це потрібно зробити відкрито і публічно, щоб не було подвійного трактування”, – вважає експерт.
За словами Бадрака, незважаючи на численну критику командування збройних сил і військових, вони виконали дуже важливу місію – “місію стримування агресії Путіна”.
“Ця місія дозволила розгорнути війська кордоном”, – сказав він.
Військовий експерт також вважає, що кривава війна з Україною Володимира Путіна не влаштовує. “Тому що тоді його героїзація розсипається, Путін стає міжнародним ізгоєм, Путін отримує вигляд реального міжнародного злочинця, який розв’язав братовбивчу війну”, – вважає Бадрак.
За матеріалами:
Корреспондент.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас