Рейтингове агентство Fitch опустило рейтинги Москви і Петербурга до «негативного» — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Рейтингове агентство Fitch опустило рейтинги Москви і Петербурга до «негативного»

Фондовий ринок
1012
Рейтингове агентство Fitch Ratings переглянуло зі «стабільного» на «негативний» прогноз за рейтингами російських міст Москви і Санкт-Петербурга. Також були переглянуті рейтинги Республіки Татарстан, Тюменської області та Ханти-Мансійського автономного округу.
При цьому агентство підтвердило довгострокові рейтинги дефолту емітента (РДЕ) цих п’яти субнаціональних утворень в іноземній і національній валюті. Рейтинги пріоритетних незабезпечених облігацій Москви і Петербурга в національній валюті також були підтверджені.
«Відповідно до регулювання ЄС за кредитними рейтинговими агентствами на публікацію перегляду рейтингів в секторі регіональних фінансів поширюються обмеження, і вона повинна відбуватися відповідно до опублікованого графіку, крім тих випадків, коли кредитному рейтинговому агентству необхідно відступити від цього порядку з метою виконання своїх юридичних зобов’язань. Fitch інтерпретує дане положення як таке, що дозволяє опублікувати перегляд рейтингу в ситуації, коли має місце суттєва зміна кредитоспроможності емітента, яка, на нашу думку, робить недоцільним очікування дати наступного запланованого перегляду для внесення змін до рейтингу, прогнозу або статусу Rating Watch», – зазначено в повідомленні.
Як повідомлялося, раніше Fitch знизило прогноз за рейтингами низці російських компаній і банків до «негативного».
За матеріалами:
Коментарі
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас