У Раді вирішили "заморозити" соціальні виплати — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Раді вирішили "заморозити" соціальні виплати

Казна та Політика
28742
Під час підготовки змін до державного бюджету серед урізування витрат заплановано і зменшення соціальних програм. Про це розповіла перший заступник голови Комітету Верховної Ради з питань бюджету, народний депутат України Оксана Калетник.
“На жаль, уряд прийняв рішення не підвищувати цього року розміри мінімальної заробітної плати, – зазначила Оксана Калетник. – Не буде змінюватися і прожитковий мінімум для розрахунку пенсій. Також передбачається скасувати її індексацію для деяких категорій пенсіонерів. На “заморожуванні” зазначених соціальних стандартів уряд планує заощадити майже 12 млрд. грн”
За словами Оксани Калетник, серед пропозицій є і зменшення соціальної допомоги, яку отримують батьки при народженні дитини. Планується, що така допомога не перевищуватиме 31 000 гривень і виплачуватиметься поступово протягом двох років.
Також під скорочення підпадають витрати, які планувалися для виплати соціальної допомоги дітям-інвалідам та інвалідам з дитинства, адже і вони залежать від прожиткового мінімуму для непрацездатних осіб.
“Оптимізувати” витрати у сфері освіти пропонується шляхом підвищення навантаження на педагогів, зокрема, збільшити тижневі академічні години на кожного вчителя, які потрібно розробити на посадовий оклад.
Під час секвестру держбюджету скоротяться не тільки соціальні витрати, а й видатки розвитку. Зменшення так званих видатків розвитку бюджету, які були заплановані на здійснення державних закупівель, будівництво та ремонтно-реставраційні роботи, крім позитивного моменту – скорочення дефіциту бюджету, матиме і наступний негатив – чим менше витратимо, тим менше запрацює вітчизняна економіка.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас