Україна і США завершили будівництво ядерної установки в Харкові — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Україна і США завершили будівництво ядерної установки в Харкові

Казна та Політика
5768
Установка повинна забезпечити Україні нові дослідницькі можливості і здатність виробляти ізотопи для промислового та медичного використання.
Україна і США завершили в березні будівництво установки-джерела нейтронів на базі Харківського фізико-технічного інституту. Про це йдеться в спільній заяві України і США за підсумками третього Саміту з ядерної безпеки в Гаазі, передає прес-служба МЗС України у вівторок, 25 березня.
Україна і США підтвердили дотримання своїх зобов’язань щодо нерозповсюдження ядерної зброї. США також визнали важливість вивезення в 2012 році всіх запасів високозбагаченого урану з території України.
“Це вивезення знову підкреслило роль України як лідера з питань ядерної безпеки та нерозповсюдження в той час, коли ми спільно працюємо для захисту найбільш чутливих у світі ядерних матеріалів. Як частину підтримки цих зусиль, Сполучені Штати в 2010 році взяли зобов’язання співпрацювати з Україною при будівництві установки-джерела нейтронів на базі Харківського фізико-технічного інституту. Цього місяця будівництво установки було завершено”, – наголошується в заяві.
США продовжать надавати технічну підтримку для установки-джерела нейтронів в процесі завершення українською стороною встановлення необхідного обладнання, здійснення перевірок та введення установки в експлуатацію “так швидко, наскільки це видається практично можливим”.
За матеріалами:
Корреспондент.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас