Компанія "САН ІнБев" закриває пивоварний завод в Пермі - через "жорстке регулювання та податки" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Компанія "САН ІнБев" закриває пивоварний завод в Пермі - через "жорстке регулювання та податки"

Фондовий ринок
2244
САН ІнБев” оголосила про припинення діяльності Пермського пивоварного заводу і перерозподіл поточних обсягів виробництва на інші підприємства компанії.
“Для збереження конкурентоспроможності свого бізнесу в умовах жорсткого законодавчого регулювання та зростаючого податкового навантаження компанія змушена вживати такі радикальні заходи”, – наголошується в повідомленні.
У компанії пояснили, що рішення про припинення роботи Пермського пивзаводу було прийнято після ретельного вивчення результатів його операційної діяльності та загальної ситуації на ринку пива.
За даними “САН ІнБев”, продажі пива в Росії у 2008-2013 рр. скоротилися більш ніж на 25%, а прибутковість галузі – приблизно на 40%. Продажі пива, звареного на заводах “САН ІнБев”, знизилися у 2013 р. на 13,6%. Таке різке падіння в компанії пояснили загальним погіршенням ситуації в галузі, а також “зменшенням ринкової частки в низькоціновому сегменті в рамках обраної стратегії “преміумізаціі”.
Одним з найбільш важких ударів по галузі пивовари назвали заборону на продаж пива в кіосках. За даними “САН ІнБев”, до введення заборони в рундуках і кіосках продавалося (залежно від регіону) від 10% до 30% всього пива.
У компанії особливо відзначили, що Пермський завод залишиться у власності “САН ІнБев”, а його доля залежатиме від економічної ситуації і можливих змін у законодавстві та податковій політиці.
“Таке рішення не позначиться на споживачах продукції. Рішення припинити виробничу діяльність у Пермі не зробить значного впливу на поточний рівень виробництва та податкових платежів ВАТСАН ІнБев” в Росії”, – пояснюється в повідомленні компанії.
У серпні 2012 р. “САН ІнБев” оголосила про припинення розливу пива на потужностях Курської філії. У повідомленні компанії зазначалося, що на такі заходи вона була змушена піти у зв’язку із збільшенням податкового навантаження і триваючим падінням пивоварного ринку.
Пермський пивоварний завод був введений в дію в 1972 р. У 1992 р. був перетворений на ЗАТ “Пермська пивоварна компанія”, а потім увійшов до складу компанії “САН брюінг” (SUN Brewing). У 1999 р. разом з усією компанією увійшов до холдингу “САН ІнБев”. На заводі розливалося пиво марок “Сибірська корона”, “Клинское”, “Товстун”, “Рифей”, “Пермське губернське”, Bagbier, Lowenbrau, Staropramen, Т.
Створене в 1999 р. ВАТСАН ІнБев” є російським підрозділом одного з лідерів світового пивоварного ринку, групи компаній Anheuser-Busch InBev. У Anheuser-Busch InBev працюють більш ніж 150 тис. співробітників в 24 країнах світу. У 2013 р. виручка групи компаній становила $43,2 млрд.
На російських підприємствах “САН ІнБев” працюють близько 5 тис. чоловік. “САН ІнБев” володіє мережею сучасних пивоварних заводів в семи російських містах: Клині, Волзькому, Омську, Пермі, Саранську, Іванові і Ангарську.
Основні марки виробленого пива в Росії – BUD (“Бад”), “Клинське”, “Сибірська корона”, Stella Artois (“Стелла Артуа”), Hoegaarden (“Хугарден”), Lowenbrau (“Ловенбрау”), Brahma (“Брама”), Staropramen (“Старопрамен”),“Тінькофф Авторське”, “Товстун” і Bagbier (“Багбір”).
За матеріалами:
РБК
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас