Кримські втрати: Fitch погіршило прогноз за рейтингами 15 банків Росії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кримські втрати: Fitch погіршило прогноз за рейтингами 15 банків Росії

Світ
1598
Міжнародне рейтингове агентство Fitch погіршило прогноз за довгостроковими рейтингами дефолту емітента 15 російських банків, серед яких – найбільший банк країни Сбербанк і найбільший приватний банк Альфа-банк, – до негативного зі стабільного. Про це йдеться в повідомленні агентства.
“Рейтингова дія слідує за погіршенням прогнозу за довгостроковим рейтингом дефолту емітента РФ “ВВВ” до негативного зі стабільного 21 березня”, – наголошується в прес-релізі.
Коментуючи своє рішення, агентство відзначає, що погіршення прогнозу за рейтингами держкорпорації Зовнішекономбанк, Россільгоспбанку, Газпромбанку і Росагролізинга відображає можливе послаблення спроможності держави надавати підтримку в разі потреби.
Щодо Сбербанку і “Національного клірингового центру”, то в їхньому випадку додається ризик зниження рейтингів фінансової стійкості через погіршення операційного середовища в Росії.
Прогнози за рейтингами “дочок” низки найбільших міжнародних банківських груп, серед яких Райффайзенбанк, Сітібанк, Нордеа банк, Росбанк і інші організації, погіршені у зв’язку з можливим пониженням межі за рейтингами РФ, що знаходиться на рівні “ВВВ+”.
“Підтвердження рейтингів банків за національною шкалою означає, що кредитоспроможність організацій порівняно з конкурентами в РФ значно не змінилася внаслідок погіршення прогнозу за суверенним рейтингом”, – відзначає Fitch.
За матеріалами:
Прайм
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас