Росіяни масово продають свою нерухомість в Україні - експерт — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Росіяни масово продають свою нерухомість в Україні - експерт

Нерухомість
9677
Громадяни Росії, що мають нерухомість в Україні, масово продають її, або переписують майно на українців за довіреністю. Така тенденція спостерігається протягом останніх кількох тижнів, розповів Сергій Костецький, експерт з нерухомості компанії SV Development.
“Росіяни мають багато нерухомого майна в Україні. Це пов’язане, зокрема, із тим, що квартири у Москві набагато дорожчі, ніж, наприклад, у Києві. Багато росіян сьогодні намагаються здихатися від нерухомості тут: продають, або переписують на українців, яким довіряють. Не можна сказати, що ціни низькі, але такі громадяни йдуть на торг. Можна сторгуватися на такі ціни, які раніше були неприпустимими”, – говорить Костецький.
За його словами, в Україні останнім часом стрімко знизилася кількість угод у сфері нерухомості.
“Багато договорів розриваються, або переносяться на невизначений термін. Клієнтам зараз простіше заплатити пеню у розмірі кілька тисяч доларів. Більшість угод – це іпотека, дарування. Купівля-продаж займає малий відсоток. Кількість угод у січні була дуже малою, у лютому – ще менше, у березні зменшується ще. Такі тенденції мають місце по двом причинам: через курс долара і через політичний стан в країні. Нерухомість тісно пов’язана із доларом і банками. Зараз діють жорсткі обмеження по зняттю готівки у банкоматах, крім того, не всі банки мають можливість видавати на руки потрібні суми “, – каже Сергій Костецький.
За матеріалами:
gazeta.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас