Прем'єр Криму - ідеальна маріонетка, через своє минуле він уразливий для шантажу, - Der Spiegel — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Прем'єр Криму - ідеальна маріонетка, через своє минуле він уразливий для шантажу, - Der Spiegel

Світ
1101
Самопроголошеного прем’єра Криму Сергія Аксьонова легко шантажувати через його бізнес і махінації, пише видання Der Spiegel.
“Він – ідеальна маріонетка, через своє минуле він уразливий для шантажу”, – цитує автора статті Беньяміна Біддера InoPressa. Такого висновку журналісти дійшли, вивчивши “24-сторінкове досьє” на Аксьонова, яке опинилося у розпорядженні редакції.
“Документ написаний російською мовою, джерело заслуговує довіри”, – пише Біддер.
Мова в досьє йде про “махінації” Аксьонова, такі як “купівля зброї у татарського дилера”, причому наводяться адреси та інші дрібні подробиці угод. Перераховуються і замахи на Аксьонова – наприклад, засідка, влаштована бандою “греків” в 1996 році, і спроба підірвати новоспеченого кримського прем’єра в 2001 році.
Крім того, “справа Аксьонова” дає можливість зазирнути у його “обширну комерційну імперію”, йдеться в статті. Назви, адреси та реквізити його фірм, деякі з яких записані на родичів, займають дев’ять сторінок.
Серед активів Аксьонова є скляний завод, будівельна фірма, газета, сімферопольський інтернет-портал, кілька організацій, що працюють з нерухомістю, і бар “Алькатрас”.
Аксьонов “донедавна був примітний, насамперед, тим, що без жодних докорів сумління примножував своє особисте багатство”, а “в мафіозних колах був відомий під кличкою Гоблін” і “вважався… фахівцем з брудної роботи”, зазначає автор статті.
Але додає, що сам Аксьонов свою причетність до організованої злочинності не визнає.
Як відомо, 18 березня, після нелегітимного референдуму в Криму, незаконна кримська влада, включаючи Аксьонова, підписала з президентом Росії Володимиром Путіним договір про входження Криму як “незалежної республіки” до складу Російської Федерації.
Україна і найсильніші країни світу не визнають референдум і спроби включити Крим до складу РФ.
За матеріалами:
Inopressa
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас