Банки можуть не повертати гроші кримчанам - економіст — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Банки можуть не повертати гроші кримчанам - економіст

Фондовий ринок
7037
Державна дума Російської Федерації прийняла закон, згідно з яким до 2016 року на території Криму ходитимуть дві валюти: рубль і гривня. Бюджетникам уже обіцяють зарплати, пенсії, стипендії в рублях.
Економіст Борис Кушнірук пояснив, які це матиме наслідки для кримчан.
“Людина зможе розрахуватися в гривні, але здачу їй дадуть в рублях. Так робили в Україні вже кілька разів, коли проводили грошові реформи. Таким чином вилучать з обігу гривню”, – зазначив експерт.
За його словами, зарплатню бюджетникам платитимуть у рублях.
“Недавно мав розмову з одним із лікарів. Їм там підвищили зарплатню в еквіваленті на 250 гривень”, – розповів він.
Кушнірук переконаний, що Україна має заборонити будь-який обіг гривні в Криму.
“З території Криму мають вийти всі українські банки. Це окупована територія й там не може бути узгоджена з Україною будь- яка діяльність. Але я не знаю чи буде це робити уряд і Нацбанк. Поки що мені багато чого незрозуміло. Чому досі Україна не розірвала дипломатичні відносини з Росією? Вона зобов’язана була це зробити, тому що сусідня держава здійснила акт військової агресії і відділила територію. А залишати в будь- які відносини з країною-агресором просто нерозумно”, – зазначив економіст.
Він розповів, що серед кримчан ходять заклики не повертати кредити.
“А за депозитами доводиться їздити в інші області. Ситуація для банків дуже погана. Фактично можна говорити, що всі ці гроші вони втратили, тому що є поняття форс-мажору. Війна і анексія території і є тим форс-мажором. Тому всі ці борги банкам доведеться списати. Добре, якщо люди зможуть зняти свої депозити. За великим рахунком, банки їх можуть не повертати”, – пояснив експерт.
За матеріалами:
gazeta.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас