Україна відновить купівлю ядерного палива у американців — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Україна відновить купівлю ядерного палива у американців

Енергетика
1632
Україна планує вже найближчим часом почати закуповувати у американської компанії “Westinghous” до 2 блоків ядерного палива. Про це в Кабінеті міністрів України заявив міністр енергетики та вугільної промисловості України Юрій Продан.
“Ми зараз відновлюємо договір з “Westinghousе”, тому що в останні 2 роки, на жаль, процес співпраці з “Westinghousе” був заморожений. Компанія “Енергоатом” провела всі необхідні переговори для відновлення колишніх домовленостей. Тому ми зможемо завантажувати до 3 блоків палива від “Westinghousе”, коли досягнемо домовленостей”, – зазначив Продан.
За його словами, домовленості будуть досягнуті найближчим часом.
Продан також зазначив, що постачання російського ядерного палива від “Росатома” в Україні зараз йдуть в нормальному режимі.
“Щодо вивезення та поставки ядерного палива, всі без порушень. Ті вагони, які йдуть з відпрацьованим паливом, йдуть за графіком. Я в п’ятницю розмовляв з паном Кирієнком, головою “Росатома”, який сказав, що ми з ним працюємо в нормальному режимі і ніяких зауважень по нашої роботи немає”, – зазначив Продан.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас