ЄС активно готується відмовитися від російських нафти і газу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ЄС активно готується відмовитися від російських нафти і газу

Енергетика
10167
Першою ініціативу з диверсифікації поставок палива висловила Польща, яка сьогодні залежить від поставок Газпрому фактично повністю. Вчора Прем’єр Польщі Дональд Туск на засіданні нацради партії Громадянська платформа (гостем був Віталій Кличко) заявив, що в Євросоюзі формується Енергетичний союз, частиною якого повинна стати і Україна, “щоб уже ніколи в майбутньому ніхто не міг шантажувати великий народ цінами на газ або поставками газу”.
Також Туск розповів, що “про народжуваний зараз енергетичний союз” говорили в п’ятницю в Брюсселі. “Це не розмова про економіку, це не розмова про мою улюблену воду в крані, хоча тепла вода і світло в польських будинках теж будуть від цього залежати, а це розмова про фундаментальне почутті безпеки Польщі і Європи”, – додав прем’єр Туск.
Примітно, що жителі ЄС, розуміючи, що диверсифікація поставок швидше за все відіб’ється на ціні на газ у бік підвищення, готові до цього. Так, відповідно до проведеного в Німеччині опитування 39% опитаних німців готові до зростання рахунків заради енергетичної незалежності.
За матеріалами:
bloomberg.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас