Лукашенко: Крим небезпечний прецедентом, Україна - неподільна, і далі в неї "ніхто не повинен лізти" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Лукашенко: Крим небезпечний прецедентом, Україна - неподільна, і далі в неї "ніхто не повинен лізти"

Світ
15522
Президент Білорусії Олександр Лукашенко сформулював свою розгорнуту позицію з приводу входження Криму до складу Росії. Вийшло суперечливо: Україну він назвав “неподільною”, Крим – російським, а ситуацію в цілому – “противною”. Білоруський лідер повідомив, що події в Криму небезпечно: “Крим небезпечний не тим, що увійшов до складу Росії, він небезпечний прецедентом”.
До теперішнього моменту Білорусія і Казахстан – найближчі сусіди Росії з великою часткою російськомовного населення – висловлювалися за темою Криму вкрай обережно. Саме необхідністю захисту російського населення обгрунтовувався нагальний референдум про вихід автономії зі складу України і визнання Криму частиною Росії.
У неділю, виступаючи перед журналістами, Лукашенко дав розгорнуту характеристику. “Крим сьогодні – це частина території Росії. Можна визнавати чи не визнавати, від цього нічого не зміниться”, – повідомив президент Білорусії, підкресливши, що “від нас ніхто не вимагає” факту визнання, а сам він воліє не лізти “в ці нетрі”, передає” Інтерфакс”.
При цьому Лукашенко висловився проти федералізації України. На його погляд, країна повинна залишитися єдиною, неподільною, позаблоковою державою. “Федерація – це подальше протистояння і війна. Цього ні в якому разі не можна допустити … Далі в Україну ніхто не повинен лізти”, – повідомив Лукашенко.
За матеріалами:
Інтерфакс
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас