ЄС підготував план модернізації транзитних газопроводів в Україні - щоб перекачувати газ у зворотному напрямку — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ЄС підготував план модернізації транзитних газопроводів в Україні - щоб перекачувати газ у зворотному напрямку

Енергетика
1309
Комісар ЄС з питань енергетики Гюнтер Оттінгер в інтерв’ю Deutsche Welle розповів, що Європейський Союз вже підготував план модернізації транзитних газопроводів в Україні.
“Україна – член Європейського енергетичного співтовариства, тому ми зобов’язані їй допомогти. Ми вивчили стан транзитних газопроводів в Україні і підготували плани їх модернізації. Ми зможемо взяти участь і у фінансуванні спільно з Європейським банком реконструкції і розвитку та Світовим банком”, – заявив Оттінгер. Крім того, за його словами, у ЄС є можливість трохи знизити залежність України від російських поставок.
“Трубопроводами з України до Польщі, до Угорщини або Словаччини зараз поставляється газ зі Сходу на Захід. Потрібно технічно підготувати їх для того, щоб газ можна було перекачувати і в зворотному напрямку. Таким способом заповнити українські газосховища газом з європейських ринків”, – зазначив єврокомісар з енергетичних питань.
При цьому він зазначив, що постачання газу з ЄС в Україну поліпшать позиції Києва на переговорах з Росією щодо ціни на газ. “Україні потрібно буде імпортувати менше газу з Росії”, – додав він.
За матеріалами:
Deutsche Welle
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас