ЄС посилив санкції проти осіб, які підривають територіальну цілісність України — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ЄС посилив санкції проти осіб, які підривають територіальну цілісність України

Світ
1739
Рада ЄС сьогодні видала документ, яким продемонструвала посилення санкцій проти осіб, дії яких спрямовані на порушення територіальної цілісності України, і розширила список осіб, до яких ці санкції будуть застосовані, передає прес-служба Ради ЄС.
“Сьогодні Рада ЄС прийняла правові акти, спрямовані на вчинення правочину на засіданні Європейської ради, з метою розширення списку осіб, до яких будуть застосовані візові санкції і заморожування активів. Це особи, які підривають або ставлять під загрозу територіальну цілісність, суверенітет і незалежність України”, – йдеться в опублікованому документі.
У документі цитуються слова голови Європейської Ради Хермана Ван Ромпея.
“Санкції – це не питання помсти, це політичний інструмент ззовні, тобто санкції не є метою як такі, але для того, щоб покласти край кризі. Наша мета – зупинити дії Росії проти України, відновити суверенітет України – і для досягнення цієї мети ми повинні шукати рішення. Європа готова сприяти та брати участь у конструктивному діалозі за участю України та Росії і підтримує всі багатосторонні ініціативи щодо досягнення цієї мети”, – заявив Х. Ван Ромпей.
Таким чином було додано ще 12 осіб і, у підсумку, кількість осіб, які потрапили під санкції через загрозу для України становить 33 людини. Санкції набувають чинності вже сьогодні після того, як сьогодні списки цих осіб будуть опубліковані в Журналі ЄС.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас