Росіяни бояться відпочивати в Криму — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Росіяни бояться відпочивати в Криму

Особисті фінанси
27112
Нинішній сезон у Криму буде менш успішним, ніж минулий. Так вважає представник найбільшого російського метапошуковика авіаквитків Aviasales Яніс Дзеніс. Людям незрозуміло, чи потрібні будуть візи на Україну і чи безпечно в Криму, пояснює він.
Цього року росіяни стали купувати авіаквитки на кілька місяців раніше, ніж робили це в попередні роки. Але це не стосується кримського напрямку. За інформацією Aviasales, в березні цього року росіяни майже на 20% рідше замовляють авіаквитки в Сімферополь в порівнянні з березнем 2013 року. Представник Aviasales нагадує, що Сімферополь кілька років поспіль не залишав десятку найбільш затребуваних напрямів літньої відпустки у росіян.
За останній тиждень інтерес по пошукових запитів щодо Криму збільшився більш ніж в два рази. А реальні продажі кримського напрямку за період січень-березень 2014 року впали на 50% відносно того ж періоду в 2012-2013 роках, розповів РБК директор з розвитку агентства з продажу квитків Pososhok.ru Кирило Фамінський.
Вже зараз в Асоціації туроператорів Росії (АТОР) втрати турпотоку з Росії оцінюють на рівні 30%. Найгірше ситуація складається в сегменті екскурсійних турів формату «два-три дні», тут продажів просто немає, повідомляла РБК daily раніше.
За даними Росстату, Україна лідирує в списку країн по в’їзду росіян. Так, за дев’ять місяців 2013 року в цю країну прибули, в тому числі і з метою туризму, понад 8 млн росіян. У числі найбільш популярних напрямків для відпочинку традиційно лідирує Крим. Як розповів РБК виконавчий директор Асоціації курортів Криму Олександр Трофімов, минулого року курорти півострова відвідало близько 2 млн росіян. Але з початку заворушень у країні, говорить Трофімов, в Асоціації відзначають повну зупинку бронювання.
Те, що продажі практично зупинилися, визнають і в Ростуризму. За словами керівника прес-служби Ростуризму Ірини Щеголькової, велике занепокоєння викликають дитячі оздоровчі табори, в які щорічно на лікування відправляються діти з Росії. «Надходить дуже багато дзвінків від батьків, що купили або забронювали путівки, з питанням: що робити? Ми радимо уважно відслідковувати новини. До початку літнього сезону ще є достатньо часу, як є і передумови для стабілізації ситуації», – вважає Щеголькова.
У числі позитивних тенденцій учасники ринку відзначають те, що туристи, які віддають перевагу відпочинок в Криму, не поспішають вибирати інші напрямки. «У зв’язку з ануляціями по Криму не видно різкого сплеску в інших напрямках, наприклад в Сочі і курортах Краснодарського краю. Зростання по цих напрямках – в рамках запланованих показників. Ми не бачимо зв’язку з Кримом», – говорить керівник комітету з внутрішнього туризму АТОР Ілля Уманський. Він вважає, що туристи поки взяли паузу до прояснення ситуації.
За матеріалами:
РБК daily
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас