Санкції спричинили збої в роботі ще одного банку Ротенбергів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Санкції спричинили збої в роботі ще одного банку Ротенбергів

Фондовий ринок
4526
Інвесткапіталбанк, підконтрольний Аркадію і Борису Ротенбергам (кожному з братів належить по 40% його акцій), відчуває проблеми в роботі процесингового центру. Як повідомили РБК в прес-службі кредитної організації, це пов’язано з тим, що MasterCard і Visa перестали надавати послуги з проведення платіжних операцій материнського СМП банку, з яким у Інвесткапіталбанку спільні акціонери і спільний процесинг.
За словами співрозмовника РБК, через всі банкомати та офіси СМП банку, Інвесткапіталбанку, а також інших банків, що входять в об’єднану розрахункову систему (ОРС), клієнти можуть знімати гроші. Проблеми можуть виникнути у тих, хто захоче оплатити за допомогою пластикових карт покупки в магазинах або зняти гроші через банкомати інших банків, що не входять до ОРС.
“У поточній ситуації ведуться переговори і робиться все можливе, щоб відновити працездатність. Однак спрогнозувати (коли повноцінна робота може бути відновлена. – Прим. РБК ) не можна”, – повідомили в кредитній організації.
Інвесткапіталбанк заснований в 1993р. і є універсальною кредитною організацією, що надає повний спектр послуг для фізичних і юридичних осіб. Головний офіс Інвесткапіталбанку розташовується в Уфі, мережа продажів налічує 26 відділень в Уфі і в великих містах Башкортостану, а також в Казані, Пермі і Тюмені.
Сьогодні Visa і MasterCard без попереднього повідомлення заблокували операції за картами СМП банку, підконтрольного Борису і Аркадію Ротенбергу (кожному з братів належить по 38,0539397% акцій кредитної організації).
“У зв’язку з тим, що санкції були накладені не на банк, а особисто на акціонерів, ми вважаємо дії платіжних систем неправомірними і впевнені, що нам вдасться вирішити виниклі труднощі найближчим часом, і просимо поставитися до виниклої ситуації з розумінням”, – повідомили в прес-службі СМП банку.
Там запевнили, що клієнти можуть без обмежень зняти готівку в банкоматах і касах СМП банку, а також в більш ніж 23 тисячах банкоматів, що входять до об’єднаної розрахункової системи.
“Всі інші операції, включаючи видачу вкладів та проведення платежів, проводяться в штатному режимі без будь-яких обмежень. Також нам не надходило повідомлень про припинення обслуговування наших кореспондентських рахунків за кордоном або закриття кредитних ліній на нас. Банк не володіє будь-якими активами на території США”, – наголошується в повідомленні СМП банку.
20 березня США ввели санкції проти банку “Росія” і його голови ради директорів Юрія Ковальчука. Санкції торкнулися також близьких до Володимира Путіна бізнесменів Геннадія Тимченка, Бориса і Аркадія Ротенбергів.
За матеріалами:
РБК
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас