Показова статистика: за кількістю біженців Росія минулого року поступилася лише Сирії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Показова статистика: за кількістю біженців Росія минулого року поступилася лише Сирії

Світ
1024
Майже 40 тис. росіян в 2013 році подали заяви на отримання притулку в промислово розвинених країнах світу. Про це йдеться в заяві управління Верховного комісара ООН у справах біженців.
Таким чином, Росія за цим показником перемістилася з шостого місця на друге в порівнянні з показниками 2012 року, коли за притулком звернулися близько 22 тис. росіян. Більшу кількість заяв про отримання притулку подали тільки громадяни Сирії.
За даними УВКБ, в основному громадяни Росії шукають притулок в Німеччині та Польщі. Зі свого боку, глава департаменту міжнародного захисту УВКБ Волькер Тюрк повідомив західним журналістам, що “є вказівки на те, що більшість з них (які подали заяви росіян – Ред.) – з Чечні”.
При цьому в заяві УВКБ наголошується, що у сирійців шанси отримати притулок набагато вищі, ніж у росіян. Їхні заяви отримують схвалення в 95% випадків, тоді як заяви громадян Росії – тільки в 28%.
У заяві УВКБ ООН також говориться, що загальна кількість заявок на отримання притулку в 2013 році зросла на 28% , досягнувши близько 612 тис. заяв – максимального показника з 2001 року.
Найчастіше притулок хочуть отримати у Німеччині. За нею йдуть США, Франція і Швеція, вказується в заяві.
Як повідомлялось, з початку 2014 року прикордонники фіксують збільшення кількості громадян Російської Федерації, які намагалися втекти до ЄС. Кількість росіян, які намагалися потрапити у ЄС вже у цьому році зросла у 3 рази. Як правило, особи з паспортом РФ вибирають Закарпатську область, де проходить кордон України з Угорщиною та Словаччиною.
Прикордонники зауважують, що серед колишніх країн Радянського союзу, громадяни Російської Федерації на сьогодні є лідерами серед шукачів кращої долі у країнах ЄС.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас