Fitch підтвердило рейтинг США і підвищило прогноз — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Fitch підтвердило рейтинг США і підвищило прогноз

Світ
404
Рейтингове агентство Fitch підтвердило кредитну оцінку США на рівні “AAA”. Експерти також поліпшили прогноз щодо рейтингу Америки з “негативного” ​​до “стабільного”.
Агентство Fitch відзначає, що США змогли впоратися з деякими проблемами, які ще недавно надавали негативний вплив на рейтинг. Зокрема, мова йде про скандал навколо межі держборгу. На тлі цієї загрози прогноз щодо рейтингу раніше був погіршений, проте до сьогоднішнього дня негатив зійшов нанівець. Ставки за боргами США з тих пір не виросли, а іноземні інвестори не переклали свої гроші з американських бондів в інші активи.
“Fitch не вважає, що роль американського долара, забезпеченість джерелами фінансування або здатність витримувати боргове навантаження змінилися в гірший бік. Крім того, країна провела фінансову консолідацію”, – зазначають в агентстві.
Не забули експерти розповісти і про те, що американська економіка залишається однією з найрозвиненіших у світі як з точки зору продуктивності праці і високого проникнення технологій, так і з точки зору низького рівня корупції, гарного бізнес-клімату.
Що стосується можливості платити за боргами, то тут Fitch і зовсім ставить США вище за інших країн з рейтингом “AAA”, відзначаючи “унікальну гнучкість, яка забезпечується тим, що США є власником головної резервної валюти і ключових для боргового світу облігацій”.
За матеріалами:
Вєсті Економіка
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас