ЄС застосує 3-й пакет санкцій проти РФ у разі поширення принципу Криму на інші регіони — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ЄС застосує 3-й пакет санкцій проти РФ у разі поширення принципу Криму на інші регіони

Світ
2421
Європейський союз застосує третій пакет жорсткіших санкцій проти РФ, якщо вона анексує і інші регіони України за принципом Криму. Про це в інтерв’ю німецькому радіо Deutschlandfunk повідомив президент Європарламенту Мартін Шульц.
“Ми повинні бути дуже обережні, чи варто негайно застосовувати третій пакет санкцій. Але одне абсолютно ясно: якщо принцип Криму буде поширений на інші регіони, і якщо країнам ЄС, де проживає російська меншина, загрожуватиме подібний розвиток, тоді ЄС, безумовно, буде змушений ввести жорсткі санкції. Але я думаю, що ми ще до цього не дійшли”, – заявив Шульц.
За словами президента Європарламенту, під третім пакетом санкцій мається на увазі блокування банківських рахунків та інвестицій як російських компаній в Європі, так і європейських в Росії, а також наслідки для енергетичної співпраці, зокрема, щодо імпорту російського природного газу до Європи.
При цьому Шульц зазначив, що проблему все ж варто вирішити за допомогою діалогу, оскільки застосування третього пакету санкцій матиме негативні наслідки для обох сторін.
Крім того, президент Європарламенту констатує, що посилення санкцій проти Росії вже не поверне Крим Україні.
“Те, що відбулося в Криму, суперечить нормам міжнародного права, але є доконаним фактом. Ми можемо ввести жорсткі економічні санкції, але це не допоможе повернути процес у Криму в зворотному напрямку”, – пояснив Шульц.
При цьому він також зазначив, що зараз Євросоюз досяг єдності у своїй позиції з приводу ситуації, що склалася в Україні.
Раніше Шульц назвав незаконним референдум в Криму 16 березня про статус автономії.
Нагадаємо, 13 березня Європарламент закликав свого президента Мартіна Шульца призупинити відносини з Держдумою і Совфедом Росії до виведення її військ з України. Про це йшлося в резолюції ЄП щодо вторгнення Росії в Україну.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас