Україна підпише економічну частину асоціації з ЄС після 25 травня — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Україна підпише економічну частину асоціації з ЄС після 25 травня

Казна та Політика
771
Україна буде готова підписати економічну частину Угоди про асоціацію (УА) з Європейським союзом після президентських виборів. Таку заяву зробив прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк у Брюсселі 20 березня, повідомляє прес-служба кабінету міністрів.
“Ми будемо готові підписати економічну частину угоди з ЄС після президентських виборів в Україні, але фактично ми вже зараз починаємо процес економічних зрушень”, – заявив Яценюк.
За словами Яценюка, було прийнято “єдине правильне рішення спочатку підписати політичну частину Угоди” – “отримати від Європейського союзу відкритий ринок для українських товарів, ще раз в Україні і в Європі провести консультації щодо відкриття українського ринку для європейських товарів і надалі підписати другу частину”.
Прем’єр зазначив, що такі консультації необхідні, щоб зняти будь-які застереження “особливо ті, що були на сході (України – Ред.) щодо негативних наслідків економічної частини Угоди”.
За словами глави уряду, можливість входження на європейський ринок і несплата відповідних імпортних мит надасть українській економіці можливість отримати понад 400 млн доларів за перший рік.
Нагадаємо, 21 березня в Брюсселі має бути підписана політична частина Угоди про асоціацію з ЄС.
Президентські вибори на Україні передбачається провести 25 травня поточного року.
За матеріалами:
Корреспондент.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас