Крим остаточно увійшов до складу Росії - Держдума ратифікувала Договір про його входження до РФ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Крим остаточно увійшов до складу Росії - Держдума ратифікувала Договір про його входження до РФ

Світ
2802
Державна Дума ратифікувала Договір про входження Криму і Севастополя в якості нових суб’єктів до складу РФ.
На позачерговому засіданні Держдуми РФ було прийнято рішення про ратифікацію Договору між Російською Федерацією і Республікою Крим про прийняття в Російську Федерацію Республіки Крим та утворення в складі Російської Федерації нових суб’єктів. Нагадаємо, представники самопроголошеної Республіки Крим та Президент РФ Володимир Путін 18 березня підписали цю угоду.
У тексті документа говориться, що він грунтується на вільному і добровільному волевиявленні народів Криму на загальнокримському референдумі, проведеному в Автономній Республіці Крим та місті Севастополь 16 березня 2014 р., в ході якого народи Криму ухвалили рішення про возз’єднання з Росією.
Республіка Крим вважається прийнятою в Російську Федерацію з дати підписання Договору. З дня прийняття в Російську Федерацію Республіки Крим у складі Російської Федерації утворюються нові суб’єкти – Республіка Крим і місто федерального значення Севастополь.
За Договором з дня прийняття в Російську Федерацію Республіки Крим та утворення у складі Російської Федерації нових суб’єктів і до 1 січня 2015 року діє перехідний період, протягом якого регулюються питання інтеграції нових суб’єктів Російської Федерації в економічну, фінансову, кредитну та правову системи Російської Федерації, в систему органів державної влади Російської Федерації, а також питання виконання військового обов’язку і несення військової служби на територіях Республіки Крим та міста федерального значення Севастополя.
Законодавчі та інші нормативні правові акти Російської Федерації діють на територіях Республіки Крим та міста федерального значення Севастополь з дня прийняття в Російську Федерацію Республіки Крим та утворення у складі Російської Федерації нових суб’єктів, якщо інше не передбачено законодавством Російської Федерації.
Нормативні правові акти Автономної Республіки Крим та міста з особливим статусом Севастополя діють на територіях відповідно Республіки Крим та міста федерального значення Севастополя до закінчення перехідного періоду або до прийняття відповідного нормативного правового акта Російської Федерації та (або) нормативного правового акта Республіки Крим, нормативного правового акта Російської Федерації та (або) нормативного правового акта міста федерального значення Севастополь.
Нормативні правові акти Автономної Республіки Крим та міста з особливим статусом Севастополя, які суперечать Конституції Російської Федерації, не застосовуються.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас