Світовий Конгрес Українців закликав вигнати Росію з ООН і ввести миротворців — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Світовий Конгрес Українців закликав вигнати Росію з ООН і ввести миротворців

Світ
2051
Президент Світового Конгресу вважає, що ООН повинна ввести жорсткі санкції проти Росії за порушення міжнародного миру та безпеки.
Президент Світового Конгресу Українців (СКУ) Євген Чолій надіслав лист Генсеку ООН Пан Гі Муну і президенту Генеральної асамблеї ООН Джону Ешу із закликом призупинити членські права і привілеї Росії в Організації.
СКУ також закликає направити миротворчі сили в Україну, щоб захистити її від подальшого вторгнення російських військ, повідомляє прес-служба СКУ.
“Пославшись на безпрецедентне в XXI столітті вторгнення в Україну російських збройних сил, а також силову і незаконну “анексію” Криму до Росії, президент СКУ відзначив як грубе порушення миру в регіоні, так і загрозу безпеці і стабільності у всьому світі”, – йдеться в повідомленні.
Президент Світового Конгресу Українців зауважив, що метою ООН є “підтримка міжнародного миру і безпеки”, і закликав ООН терміново вжити ефективні колективні заходи, в тому числі і строгі санкції проти Росії за її обурливе порушення міжнародного миру та безпеки.
“Якщо світова спільнота не зможе відвернути російську окупацію України, це підірве міжнародний правопорядок, поставить під сумнів усі міжнародні угоди, у тому числі про ядерну зброю та міжнародну безпеку, і призведе до того, що світ стане більш небезпечним місцем для життя”, – заявив президент СКУ.
Нагадаємо, на сьогодні запланована зустріч Пан Гі Муна з президентом РФ Володимиром Путіним.
Довідка. СКУ є міжнародною координаційною надбудовою українських громад у діаспорі, яка представляє інтереси понад 20 мільйонів українців. СКУ об’єднує в своєму складі українські організації із 33 країн й підтримує зв’язки з українцями ще 14 країн. Заснований в 1967 р. як неприбуткова організація, у 2003 р. СКУ був визнаний як неурядова організація зі спеціальним консультативним статусом Економічною і соціальною радою Організації Об’єднаних Націй.
За матеріалами:
NEWSru.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас