Toyota виплатила владі США штраф $1,2 млрд — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Toyota виплатила владі США штраф $1,2 млрд

Фондовий ринок
546
Toyota виплатила владі США рекордний штраф $1,2 млрд. Так закінчилося багаторічне розслідування, яке кілька років тому вдарило по продажам марки і стало причиною масштабної програми з відкликання машин.
Рішення Міністерства юстиції США не стало сенсацією. Японська компанія вже давно хотіла перегорнути не найкращу сторінку в своїй історії, тим більше що свою провину вона вже кілька років тому визнала. У рамках сьогоднішньої угоди Toyota вкотре підтвердила, що дезінформувала своїх клієнтів і не повідомляла всієї необхідної інформації, в той час як одразу два заводських дефекти могли призвести до раптового прискорення автомобіля і викликати серйозну аварію.
Після скандалу навколо відкликання машин Toyota втратила звання найбільшого автовиробника у світі. Але їй вдалося повернути втрачені позиції. Сьогодні японський концерн знову лідер ринку.
Чистий прибуток автоконцерну Toyota Motor Corp. за III квартал 2013-2014 фінансового року становить 525,46 млрд ієн ($5,21 млрд). Настільки різкого зростання прибутку компанії вдалося домогтися в тому числі і за рахунок “абеноміки” – економічної політики, спрямованої на ослаблення національної валюти. На тлі зростання основних показників японська корпорація підвищила свої прогнози щодо підсумків поточного фінансового року. За оновленими прогнозами операційний прибуток становитиме 2,4 трлн ієн, а чистий прибуток становитиме 1,9 трлн ієн.
За матеріалами:
Вєсті Економіка
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас