Росія вже поділила шельф Криму - іноземців не допустять до роботи на ньому — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Росія вже поділила шельф Криму - іноземців не допустять до роботи на ньому

Енергетика
4616
Ділянки надр на шельфі Криму можуть отримати статус федеральних, що означає обмеження на розробку іноземними компаніями. Про це заявив заступник міністра природних ресурсів РФ Геннадій Храмов.
За російським законодавством, право на розробку шельфу мають тільки компанії з часткою державної участі більше 50 відсотків. До них відносяться «Газпром», «Роснафта» і «Зарубіжнафта».
17 березня влада Криму націоналізувала активи «Чорноморнафтогазу» і «Укртрансгазу», що знаходяться на території півострова (до націоналізації належали владі України). Відповідна постанова була прийнята через день після референдуму, на якому більшість кримчан висловилися за приєднання до Росії. Західні країни не визнали підсумки референдуму.
За складеним планом, спочатку «Чорноморнафтогаз» пройде націоналізацію, потім буде створено нове підприємство, йому передадуть ліцензії на розробку шельфу Чорного моря. Зрештою ця компанія стане структурним підрозділом «Газпрому».
13 березня спікер Верховної ради Криму Володимир Константинов заявив, що нафту і газ в Криму повинні видобувати російські компанії.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас