Китай і Південна Корея не визнали "приєднання" Криму до Росії - і назвали це "анексією" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Китай і Південна Корея не визнали "приєднання" Криму до Росії - і назвали це "анексією"

Світ
5228
Питання Криму має “вирішуватися в рамках закону, порядку і політичними методами”. Про це сьогодні заявив офіційний представник МЗС КНР Хун Лей, відповідаючи на прохання журналістів прокоментувати підписання договору про прийняття Криму і Севастополя до складу РФ з позиції китайської сторони.
“Повага суверенітету, незалежності і територіальної цілісності країн – є незмінною позицією КНР, – сказав дипломат. – Вважаємо, що всі сторони повинні зберігати холоднокровність і стриманість, не вживати суперечливих дій, здатних загострити суперечності”.
“Міжнародне співтовариство має відігравати конструктивну роль у вирішенні відповідного питання”, – сказав Хун Лей.
Представник китайського зовнішньополітичного відомства підкреслив, що “Китай завжди дотримувався неупередженої та об’єктивної позиції” з питання Криму.
Південна Корея також не визнає анексію Криму Росією. “Уряд Республіки Корея не визнає референдум у Криму і анексію Криму Росією”, – повідомив МЗС Південної Кореї.
При цьому наголошується, що суверенітет, територіальна цілісність і незалежність України повинні поважатися.
Як повідомлялося, Росія, представники невизнаної Республіки Крим та Севастополя підписали договір про входження півострова до Росії, а також утворення у складі Росії нових суб’єктів.
Раніше Президент Росії Володимир Путін запропонував Федеральним зборам Росії розглянути включення Криму і Севастополя до складу Росії, а також ратифікувати договір про входження півострова до Росії.
За матеріалами:
ІТАР-ТАСС
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас