Крим став одним з найнебезпечніших регіонів світу - ЄС вимагає негайно пустити туди спостерігачів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Крим став одним з найнебезпечніших регіонів світу - ЄС вимагає негайно пустити туди спостерігачів

Світ
3078
Міжнародні спостерігачі з прав людини повинні негайно отримати доступ до Криму, повідомив голова представництва Європейського Союзу в Україні Ян Томбінський у своїй заяві в середу, 19 березня.
«Міжнародним спостерігачам з прав людини, в тому числі Ради Європи, ОБСЄ та ООН, має бути негайно дозволений необмежений доступ до Криму», – заявив Томбінський.
Він висловив серйозну стурбованість порушеннями прав людини у зв’язку з останніми подіями в Криму, включаючи випадки силового викрадення, жорстокого поводження і тортур, нападів на журналістів, обмеження свободи ЗМІ, свободи пересування та свободи мирних зібрань.
Крім того, Томбінський від імені ЄС засудив вчорашній штурм військової частини в Сімферополі, внаслідок якого загинув один військовослужбовець і ще кілька отримали поранення.
«Ефективне і неупереджене поліцейське розслідування має розпочатися негайно і особи, відповідальні за цей ганебний злочин, повинні бути притягнуті до відповідальності», – говоритися в заяві.
Томбінський також вважає, що Крим під керівництвом самопроголошеної влади став одним з найнебезпечніших регіонів світу. Раніше повідомлялося, що в Луганськ прибула делегація ОБСЄ.
Виконуючий обов’язки міністра закордонних справ України Андрій Дещиця у четвер, 20 березня, візьме участь у засіданні постійної ради Організації з безпеки і співробітництва в Європі.
Раніше в ОБСЄ заявляли, що дії Москви щодо Криму несумісні з міжнародними нормами.
За матеріалами:
Корреспондент.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас